170
Кривата на щастието

Иво Иванов

Уникални и реални могат да бъдат само истинските човешки истории, написани в простичкия и красив стил на журналистическата литература. Този сборник от статии-разкази наистина те кара да си припомниш какво е истински важното в живота. Доброто и човешкото тук не са просто думи, те са нещо, което се случва сега в модерния и забързан свят. Всички останали посочени книги са безспорно страхотни класики, но те по-скоро са нужни за формиране на характера, а тази книга те кара да се замислиш правиш ли достатъчно като човек за себе си и за околните, наистина ли си се опитал и ли просто измисляш глупави оправдания, кара те да станеш и да бъдеш един по-добър човек.

Предложил: Полина Миткова Ангелова


Изключително емоционална и поучителна. Невероятен и завладяващ стил на писане.

Предложил: Христо Красимиров Христов


Защото е най-истинската книга, която някога съм чела.

Предложил: Зорница Цветанова Крумова


Има неща, които не могат да бъдат обяснени без подходящият талант. Аз лично не бих могъл да предам и една хилядна от това което е тази книга за мен. Бях поразен от тази книга! Не съм си представял, че някога ще прочета нещо, което да ме остави толкова втрещен. Книгата е доста обемна, но я прочетох за една нощ...Рядко пуша, но тази вечер изпуших много цигари, докато плачех на терасата... Да, правилно прочетохте, тази книга ще ви разплаче много пъти...
"Заглавието "Кривата на щастието" е книга за другия живот – живот, който ние рядко виждаме, освен ако някой талантлив режисьор не реши да ни го покаже. Иво е един от тези режисьори на живота около нас, които не си позволяват да заспят, неговите думи будят, кънтят, мятат ти директно изводи и дори променят живота на другите. Това е човек, който наблюдава и с трите си очи и се радвам, че кривата, която ни съединява с Канзас, е нонстоп права".

Ники Кънчев

"Разбираемо е човек да прави много грешки в живота си, но една от най-непростимите от тях ще бъде, ако пропуснете да прочетете тази книга".

Камен Алипиев

"Винаги ще съм благодарен на Иво Иванов и неговите истории. В тежък за мен момент, точно преди финала на "Екс Фактор", прочетох един от разказите в тази книга и мога да кажа, че вдъхновението и силата, които получих от него, са сред причините да спечеля състезанието".

Рафи Богоcян

Предложил: Орлин Николаев Трандов


Цитат от текста, дал името на сборника:
„Това е една необикновена история, която се опитва безуспешно да се изтръгне от най-малко пет други истории. Остава ми да се надявам, че те всички ще се пресекат някъде поне веднъж в тази статия.“

Предложил: Силвия Атанасова Петрова-Янкова


 
Коментари
ирина димитрова
1
28.09.2014 23:44
Прекрасна книга.написана талантливо с голяма любов към хората!Ще бъда много щастлива ако посвети следващите истории на своята Родина!
Анета Лечева
2
29.09.2014 06:29
Силна, истинска, вдъхновяваща!
Наталия Тдорова
3
29.09.2014 07:55
Успех на Ив ИВАНОВ
Ivan Iordanov
4
29.09.2014 08:47
Изключителна книга,изпълнена с духовни и житейски послания,за които съвременния човек рядко намира време,но и които са същностно важни за да бъдем хора.
весела христова
5
29.09.2014 11:00
Успех на Иво Иванов!
Румяна Ганчева Иванова
6
29.09.2014 15:00
Заради човешките върхове на разказаните истории. Заради таланта на автора и достойнствата му. Заради увереността, която ми вдъхва, че е имало защо да се родя, да се радвам, да живея. Желая успех на Иво Иванов!
mariq
7
20.10.2014 02:52
interesna kniga
Нина Маврикова
8
08.01.2015 10:33
Вълшебна книга! Книга, която вдъхнжвява, мотивира, която не само дава крила, но и показва как да летим! Поздравления!
Елза Николова
9
17.01.2015 23:53
Невероятна книга!!! Успех на Иво!
Елеонора Ангелова
10
05.02.2015 20:43
прекрасни са, вълнуващи, четат се на един дъх.Благодаря, благодаря и пак благодаря!
  коментирай
Финалисти

Представяме ви финалистите от изминалата седмица (13.10.2014 - 19.10.2014).

Маверик

Това не е роман или пък книга по бизнес и мениджмънт. Това е една от най-силните и вдъхновяващи авто...

Приказка за Стоедин

Освен че е увлекателна като сюжет, книгата е пълна с оригинални мисли и невероятно чувство за хумор....

Четирилогията: Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден, Гласовете ви чувам

Много български роман. Обхваща голяма бурна епоха. Човешки отношения, национални и църковни борби, п...


Организатор
JobTiger.bg
Медийни партньори
Фондация Буквите Сиела Колибри Online Книжарница | Хермес БГ Книга Библио Библиотеката Списание Гранта Кафене.бг Уча се ProBook.bg New Trend