18
Време разделно

Антон Дончев

Много тежка книга, бях ученичка, когато гледах филма. Когато излязох от салона, все едно бях в друга реалност, хората се смееха,а на мен ми се виждаше странно. Вдъхновявам се от силата на човешкия дух да се съхрани вярата, религията, да се борим срещу неправдата. И това е обединявало всички българи, нещо от което и сега имаме нужда! Велика книга!

Предложил: Екатерина Кирилова Игнатова


Вдъхновяват ме хората описани в книгата, които са решили да пазят вярата и земята, където живеят. Една българска книга на световно ниво, показваща непоклатимия български дух. Тя ме кара да се гордея, че съм българин!

Предложил: Йордан Гргоров Пенчев


Показва силата на българския дух през времето на турското робство. Тази книга ме накара да се почувствам още повече горд от това, че съм българин. Показва потресаващото отношение на един еничарин (роден като българин, но превърнат в такъв)- Караибрахим, който хладнокръвно убива баща си и брат си Манол. Сюжетът се допълва от колоритни образи като Сюлейман ага, поп Алигорко, Венецианеца, Елица и др.

Предложил: Петко Иванов Драгостинов


Респект! Разтърсваща! Най-българската книга! Книга, която се е превърнала в Библия за един изстрадал народ!!! Смело мога да я поставя редом, с романа на Патриарха на българската литература Иван Вазов, „Под Игото".
Включва образи достойни за възхищение, доказващи силата на човешкия дух. Книга, която съхранява в себе си бита и душевността на българския народ и ме кара да се гордея с националността си!!!

Предложил: Павлина Асенова Стоянова


Отзив за „Време разделно“... нямам. Говорил съм за романа, спорил съм, убеждавал съм, по форуми и литературни събития, и на живо с приятели – но каквото и да съм казвал, все ми е оставяло нагарчане. Недостатъчност.

Затова вместо отзив ви предлагам откъсите, които правят „Време разделно“ един от трите най-впечатали ми се български романа – редом до „Слънце недосегаемо“ и „Аз, грешният Иван“:

http://www.choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=3987#p3987

Предложил: Калин М. Ненов


 
Коментари
Детелина Еврева
1
12.08.2014 22:12
Книга, която оставя ярки и трайни картини и образи в съзнанието. Въздейства като древна легенда за силата на вярата и човешкия дух.
Калин М. Ненов
2
16.08.2014 09:31
Отзив за „Време разделно“... нямам. Говорил съм за романа, спорил съм, убеждавал съм, по форуми и литературни събития, и на живо с приятели – но каквото и да съм казвал, все ми е оставяло нагарчане. Недостатъчност. Затова вместо отзив ви предлагам откъсите, които правят „Време разделно“ един от трите най-впечатали ми се български романа – редом до „Слънце недосегаемо“ на Николай Теллалов и „Аз, грешният Иван“ на Николай Светлев: http://www.choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=3987#p3987
  коментирай
Финалисти

Представяме ви финалистите от изминалата седмица (13.10.2014 - 19.10.2014).

Маверик

Това не е роман или пък книга по бизнес и мениджмънт. Това е една от най-силните и вдъхновяващи авто...

Приказка за Стоедин

Освен че е увлекателна като сюжет, книгата е пълна с оригинални мисли и невероятно чувство за хумор....

Четирилогията: Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден, Гласовете ви чувам

Много български роман. Обхваща голяма бурна епоха. Човешки отношения, национални и църковни борби, п...


Организатор
JobTiger.bg
Медийни партньори
Фондация Буквите Сиела Колибри Online Книжарница | Хермес БГ Книга Библио Библиотеката Списание Гранта Кафене.бг Уча се ProBook.bg New Trend