56
На изток от рая

Джон Стайнбек

Една вълнуваща история за живота, за трудностите, за семейството.

Предложил: Ралица Стефанова Христова


Ще оставя цитатите да говорят.
„…длъжни сме да помним, че ще умрем, следователно нека се опитаме да живеем така, че нашата смърт да не носи облекчение на света.”
„Много е лесно от леност и слабост да се хвърлиш в скута на божеството и да кажеш: „Нищо не можах да сторя, така било писано!“ Помислете обаче за величието на избора! Тъкмо той прави човека човек. Котката няма избор, пчелата е длъжна да прави мед. В това няма нищо свято.“

Предложил: Катерина Сашова Иванова


Защото разказва за стойностните неща в живота, за малките потребности, за големите надежди, за Любовта и Прошката.

Предложил: Аксиния Евгениева Дамянова


От началото до края ме завладява. Не мога накратко да опиша с какво и защо ме вдъхновява - тя просто трябва да се прочете.

Предложил: Събка Стоянова Събева


Една вълнуваща история за човешките съдби.Хората, бедни и богати, щастливи и нещастни, поставени пред изпитанията на живота, търсещи любов и близост. История, която те кара да се замислиш за ценните неща в живота. А книгата, това е книга, която всеки трябва да прочете !

Предложил: Величка Иванова Иванова


Чрез образите на героите в тази книга, Стайнбек ни показва колко сложни и многопластови са човешките същества. Разкрива ни много от пртиворечията, от които сме изтъкани всички ние и мисля, че много от читателите на тази книга разпознават в героите себе си или някой от обкръжението си.

Предложил: Диана Иванова Тодорова


"На изток от рая" е творба, за която с пълна сила важи определението "мъдра". Като голям любител на четенето мога да кажа, че за мен това е книгата, от която блика невероятно много мъдрост. Четейки я не можех да повярвам колко много истини за любовта, родителството, отношенията между хората и въобще за живота Стайнбек е изказал на нейните страници. Номинирам "На изток от рая" с пълното убеждение, че тази кига заслужава да бъде на първо място в класацията, просто защото е уникална творба. "Ти можеш!".

Предложил: Деница Красимирова Маринова


Човек винаги има избор - тим шел=

Предложил: Пенка Атанасова Атанасова


 
Коментари
rosen iliev
1
05.08.2014 09:11
tolkova otdavna e prochetena,no sqkash q prochetoh vchera,tolkova zavladqvacha i darjascha pod naprejenie.
Люляна Димитрова
2
19.08.2014 15:58
Убедена съм, че "На изток от рая" заслужава да бъде на първо място в класацията. Започнеш ли да я четеш, не можеш да спреш, докато не стигнеш до края. Присъединявам се към всички, определили я като мъдра книга. Ще си позволя да цитирам една от житейските истини, с които е изпълнен романът "... не давай на роднините си да преяждат"
Калин М. Ненов
3
01.09.2014 00:11
Люляна – този цитат как иде да покаже, че е „мъдра книга“? :-О (Сравнението с котката или пчелата не издържа на внимателно наблюдение – то има същия проблем като „не си заравяй главата в пясъка, като някой щраус“. В света ни има много повече избор, отколкото ще предположим, ако сме втренчени само в хората наоколо...)
  коментирай
Финалисти

Представяме ви финалистите от изминалата седмица (13.10.2014 - 19.10.2014).

Маверик

Това не е роман или пък книга по бизнес и мениджмънт. Това е една от най-силните и вдъхновяващи авто...

Приказка за Стоедин

Освен че е увлекателна като сюжет, книгата е пълна с оригинални мисли и невероятно чувство за хумор....

Четирилогията: Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден, Гласовете ви чувам

Много български роман. Обхваща голяма бурна епоха. Човешки отношения, национални и църковни борби, п...


Организатор
JobTiger.bg
Медийни партньори
Фондация Буквите Сиела Колибри Online Книжарница | Хермес БГ Книга Библио Библиотеката Списание Гранта Кафене.бг Уча се ProBook.bg New Trend