82
Аурелион - вечният баланс

Светлини сред сенките - Колектив

Книгата е написана от младежки колектив и е изключително интересна и актуална. Докато я четях си я представях филмирана. Истините и приключенията, които срещнах на страниците на първата част, ме накараха да си потърся и втората. Сега с нетърпение чакам трета книга!

Предложил: Георги Иванов Мирчев


 
Коментари
Калин М. Ненов
1
18.08.2014 12:12
На тези триста страници са сбрани наблюденията и прозренията, сериозните и закачливите, на седем различни човека. Всеки е дал от себе си: на героите, историята, посланията. Затова и героите са толкова живи и можеш да ги отличиш един от друг само по няколко дочути реплики. Затова е и лесно да разпознаеш общочовешките копнежи и търсения зад фантастичната фасада: несигурността и желанието да имаш приятели, егоизма и радостта от даването… Все наши си вълнения, нали? (…) „Монетата“ е първа и в още едно. Тя е отпечатък от прохождането на млади творящи човеци. Наистина, за някои от тях това вече е трета издадена книга (след предхождащите „Въже от светлина“ и „Шахтата“); но всеки от авторите и илюстраторите знае, че е в началото на пътя си, и иска да продължи по него, и е готов да даде и време, и сили, и обич, за да стигне един завой по-нататък. В епоха, когато сме свикнали да говорим за оттичането на младите хора от четенето и изкуството, представяш ли си смайването ни, когато срещнахме двадесетина момчета и момичета, които посвещават всеки незает момент на писане, рисуване и търсене къде ще продължи историята. Съществуването на клуб „Светлини сред сенките“ е вълшебство само по себе си. (Пълен отзив – тук: http://choveshkata.net/blog/?p=66)
Ренета Атанасова
2
19.08.2014 08:45
Тези вълшебни страници ме вдъхновиха да се боря и да открия вечния баланс във вселената и в човешката личност. Продължавайте да бъдете светлината сред сенките!
Георги Мирчев
3
20.08.2014 21:41
Тази книга е наистина невероятна и ако младите я прочетат, ще им хареса повече от "Хари Потър" и от всички други нашумели книги, защото героите са свежи и положителни, а накрая винаги има надежда и светлина, въпреки всичко, което ги сполетява по пътя.
Thauma
4
22.08.2014 22:02
Тази книга ми бе подарена от ръководителката на светлините, изчетох я на един път и оттогава си я пазя. Страхотно попълнение към всяка книжна колекция.
Konstantsa Hristova
5
25.08.2014 19:34
;)
  коментирай
Финалисти

Представяме ви финалистите от изминалата седмица (13.10.2014 - 19.10.2014).

Маверик

Това не е роман или пък книга по бизнес и мениджмънт. Това е една от най-силните и вдъхновяващи авто...

Приказка за Стоедин

Освен че е увлекателна като сюжет, книгата е пълна с оригинални мисли и невероятно чувство за хумор....

Четирилогията: Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден, Гласовете ви чувам

Много български роман. Обхваща голяма бурна епоха. Човешки отношения, национални и църковни борби, п...


Организатор
JobTiger.bg
Медийни партньори
Фондация Буквите Сиела Колибри Online Книжарница | Хермес БГ Книга Библио Библиотеката Списание Гранта Кафене.бг Уча се ProBook.bg New Trend